Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Perek sokasága van folyamatban itthon és az Európai Unióban is, ezek során azt vizsgálják, teljes körű volt-e a tájékoztatás, és tisztességes-e, hogy a kockázatviselés egyoldalú - mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: Magyarországon "pontosan tudjuk", hogy a tájékoztatás "minimum hiányos volt", így viszont a fogyasztók nem tudtak felelős és megalapozott döntést hozni.

Csárdi Antal azt mondta, amíg ezeket a kérdéseket bíróságok vizsgálják, addig fel kell függeszteni a végrehajtásokat. "Ma családok (...) tízezrei vannak olyan helyzetben, hogy bármikor elvihetik a fejük fölül a lakást".

A parlament szerdán dönthet arról a törvényjavaslatról, amely felfüggesztené a végrehajtásokat. Akkor ki fog derülni, hogy a Fidesz a magyar társadalom vagy a bankok oldalán áll - hangoztatta a politikus.

Csárdi Antal elmondta, pártja jogszabállyal biztosítaná, hogy fizetési meghagyásokat csak bíróságok adhassanak ki, a hitelintézetek ne adhassák át behajtó cégeknek az adósságokat, továbbá bevezetnék az "elsétálás jogát", ami azt jelenti, hogy ha az adós elvesztené az ingatlanát, akkor utána már ne legyen tartozása. A javaslat a forintosítás újraszámolását is előírná.

Kitért arra is, hogy a kilakoltatások hajléktalanságot eredményeznek, viszont a hajléktalanságot nem üldözni, hanem megelőzni kell.