Magyar cégek építhetnek Mongóliában

Magyar cégek építenek meg egy mongol üzemet a magyar Eximbank hatmilliárdos hiteléből - számolt be a G7.
Domokos Erika, 2018. március 15. csütörtök, 07:40
Fotó: Pixabay

A Montsame mongol állami hírügynökség szerint hétfőn találkozott egymással Batjargal Batzorig mongol könnyűipari miniszter Magyarország mongóliai nagykövetével, Gálosfai Mihállyal, és megállapodtak arról, hogy felújítanak egy biokombinátot és idén belevágnak egy új üzemépület felépítésébe - adta hírül a G7 portál. A hírügynökség szerint a projekt kivitelezőit olyan magyar cégek közül választják ki, amelyeket a magyar kormány jelöl a munkára.

A mongol biokombinát 25 millió dollár segélykölcsönnel történő felújításáról még a Bajnai-kormány idején állapodott meg hazánk a mongol kormánnyal. Az Orbán-kormány 2016-ban jelentette be, hogy az Eximbankon keresztül nyújt Magyarország 25 millió dolláros (6 milliárd forintos) segélyhitelt a biokombinát felújítására.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium most azt közölte a G7-tel, hogy a mongol fél kizárólagos joga lesz a vállalkozások kiválasztása. A kivitelezést legalább 50 százalékban magyar cégeknek kell végrehajtaniuk.

A songinói biokombinátot részben magyar szakemberek építették a hatvanas-hetvenes években. A biokombinátban főleg állatok számára készítenek védőoltásokat - olvasható a cikkben.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.03.15 08:22

EXIMBANK??? Érdekes, nekem mindig a Széles Gábor jut eszembe erről. Köztudott, hogy az ellopott pénzek egy része az EXIMBANK-hoz kerül és így mossák tisztára.

A mafia bankja :) DE! Zavar valakit?? Engem nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html