Magyar házba magyar téglát - ez a kormány vágya

Bár a magyar építőipar jó állapotban van, a nem kellő hatékonyság mellett a saját termékek hiánya is nagyon jellemző - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy tegnapi konferencián.
Szabó Dániel, 2018. június 7. csütörtök, 08:56
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Változtatni kell azon a gyakorlaton, hogy a magyar építőipari cégek döntő többsége mások termékét állítja elő, mert ez kiszolgáltatottá teszi őket. A kormány célja egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma kialakítása annak érdekében, hogy nemzetközileg is versenyképes hazai vállalkozások jöjjenek létre és fejlődjenek tovább - magyarázta a tárcavezető a Magyar Idők szerint.

A magyar vállalkozások hatékonyságnövelését nevezte tárcája egyik legfőbb feladatának Palkovics László innová­ciós és technológiai miniszter a szakkonferencián.

Azt, hogy a magyar ingatlanpiac jó korszakát éli megerősítette Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója: a magyar ingatlanpiac jelenleg nagyon jó korszakát éli, nemzetközi megítélése kedvező, az ország és Budapest vonzó célpont. Szerinte minden lehetőség adott ahhoz, hogy tartósan sikeres legyen a piac.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK