Novemberben kapta meg az engedélyt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika főépületének bővítése, amely, mint a vonatkozó kormányhivatali hirdetményből kiderül, "az Egészséges Budapest Program megvalósításával összefüggő, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy" - számol be róla az Építészfórum.

A beruházással érintett ingatlan a főváros VIII. kerületében, az Üllői út 26. szám alatt található.

A koncepció szerint az egyetem auditórium épületének helyén, a meglévő Szemészeti Klinika főépületének bővítéseként egy új, nettó 2269 négyzetméternyi, pince + földszint + 4 emelet szintszámú, szemészeti, oktatási és egészségügyi épületrészt építenek, melynek terveit a Masszi Építész Iroda készítette Masszi Pál vezetésével. 

Kép: Google Maps

A Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbje több ütemben alakult ki a XIX. század végén és a XX. század elején. Maga a Szemészeti Klinika 1908-ban létesült a Korb Flóris és Giergl Kálmán szerzőpáros tervei nyomán, a főépületet 2009 és 2012 között Schrammel Zoltán tervei alapján újították fel és alakították át. A mostani fejlesztés ehhez a helyi védettségű főépülethez kapcsolódik a vasbeton héjú auditórium helyén, melyet Kiss E. László tervezett még1959-ben. 

Kép: Google Maps

A lapnak az tervezőiroda azt mondta, hogy az ambuláns rendelőkön és az oktatás funkciót ellátó helyiségek mellett egy műtő is helyet kap majd az épület legfelső szintjén.

A megvalósításról egyelőre nem közöltek információt.