Atlagos négyzetméterár 1 millió forint. A Duna-parti lakások iránt nagy a kereslet, így már az előértékesítési szakaszban az ingatlanok nagy része elkelt - mondta Szigeti Csúcs Balázs, az Autóker Holding üzletfejlesztési vezetője.

A Marina Part fejlesztése a Marina Bay melletti két szomszédos, szintén öbölparti telken folytatódik tovább, már jövő nyáron megkezdődhet a beruházás következő üteme. A következő két - egyenként átlagosan 35 lakásos - épületben szintén kizárólag nagy teraszos, dunai örökpanorámás luxuslakások lesznek.

A holding a Marina Parton kívül további projekteket is vizsgál és hamarosan a vidéki ingatlanpiacon is megjelenik. Előkészítés alatt áll, 2017-es kezdéssel egy exkluzív 50 lakásos ingatlanfejlesztés Balatonlellén is, közvetlenül a Balaton partján.

A cég számos nagyszabású fejlesztésben vett részt a múltban, majd egy időben a piaci környezet nem volt megfelelő a fejlesztésekhez. Idén a Marina Part tervezésével indultak be újra a beruházások.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az értékesítés nettó árbevétele a társaságnál tavaly 554 millió forint volt az előző évi 642 millió után. A mérleg szerinti eredmény 661 millió forint fölé emelkedett a megelőző évi 222 millió forintról. Az azt megelőző két évben még több százmilliós veszteséggel zárt a cég.