Megszólalt Rogán a milliárdos ingatlanügyről

Értékesítette az V. kerületi Párizsi Udvart a kerületi önkormányzat, a vonatkozó szerződést szerdán írta alá Rogán Antal (Fidesz-KDNP) polgármester a tulajdonos által meghatalmazott Mellow Mood Group ügyvezető igazgatóival Budapesten. Az épületből ötcsillagos apartman hotelt alakítanak ki.
MTI, 2014. május 21. szerda, 13:41
Fotó: Napi.hu

A korábban üzleti funkciókkal, lakásokkal, műtermekkel működő ingatlan műemléki - a szerkezetét is érintő - felújítási költségei meghaladták az önkormányzat anyagi lehetőségeit, s biztosak voltak abban, hogy a következő években sem tudnak több milliárd forint uniós forrást bevonni a fejlesztésbe - mondta a szerződéskötést megelőzően Rogán Antal. A nyílt, több fordulós nemzetközi pályázatból kettő eredménytelenül zárult, s ugyan egyszer eljutottak a szerződéskötésig, el kellett állni az üzlettől - ismertette.

A belvárosi önkormányzat a napokban, zárt ülésen döntött a "Párisi Udvar" eladásáról, a vevő a Párizs Property Kft., a vételár 2,1 milliárd forint- adta először hírül a Varosszive.blog.hu.

Régi ismerősök a vevők

A polgármester a Mellow Mood csoportot garanciának nevezte arra nézve, hogy a "régi ékszerdoboz nem megy veszendőbe", nem áll több évig üresen, hanem egy fontos és színvonalas budapesti ingatlanfejlesztés valósul meg. Hozzátette: a fejlesztők egyik legszínvonalasabb munkája a szintén belvárosi Klotild Palota, s ez szavatolja, hogy a Párizsi Udvar esetében is minőségre lehet számítani.

Rogán Antal szavai szerint a fejlesztők befektetőt vontak be az ingatlan megvételébe, a fejlesztést és az üzemeltetést pedig maguk vállalják. Kiemelte azt is, hogy a szerződés felújítási garanciákat is rögzít, két éven belül engedélyes terveket kell letenni, 7 éven belül pedig be kell fejezni a fejlesztést. Az épület átadásakor értékleltár készült, s rendelkezésre állnak az értékmegőrzésre vonatkozó műemléki előírások.

A Párizsi Udvart 2,1 milliárd forintért vásárolták meg, az önkormányzat a befolyt összeget - pályázati forrásokkal kiegészítve - visszaforgatja a környék társasházainak homlokzati felújítására.

Konferenciahelyszín és ötcsillagos apartman hotel lesz

Zuhair Awad, a Mellow Mood Group egyik tulajdonosa, ügyvezetője arról beszélt: eredeti állapotában szeretné újra látni az épületet, amelyhez 1980 óta nem nyúltak hozzá. Hozzátette: az épületben vendéglátóhelyeket, konferenciahelyszínt és ötcsillagos apartman hotelt szeretnének létrehozni, már keresik a tervezőket. Kiemelte azt is: amellett, hogy új turisztikai központ épül, a beruházás új munkahelyeket fog teremteni, s elsősorban magyar alapanyagokat fognak felhasználni.

Sameer Hamdan, a cégcsoport másik tulajdonosa és ügyvezetője arról beszélt: 1986 óta vannak Magyarországon, s 1997 óta fejlesztenek ingatlanokat. Szavai szerint a turisták Budapestet a kis Párizsnak tartják, s bízik abban, hogy a megújult udvarban is élvezik majd ennek szépségét.

(Fotó: Google StreetView)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

henker, 2014.05.21 21:30

Az miért nincs a cikkebn benne, hogy az ingatlan odaadáséert emnnyit kaptak zsebre a szavazatuka tadó képviselök. Mindenki tudja Magyaro-on, hogy a közvagyon átjátszásáért 10%-os alkotmányos költséget kell fizetni.
Csak a hülye Wieszt félék buknak meg direktben. A Rogán félék meg a vagyon nyilatkozatokon keresztül. Hú mi lenne, ha az összes önkormányzati képviselö ellen indulna egyszer egy nem fidesz meg maszop vezérelte vagyon vizsgálat. Kiderülne, hogy ezeknek több vagyonuk van, mnit amennyi az államadósság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2014.05.21 18:52

E közben történnek dolgok, ugye...

"Egy április 18-ai levél tanúsága szerint egyelőre nem egyenlítik a ki decemberben leadott, kutatás-fejlesztési pályázatokra beadott számlákat.
A 444.hu egy, a birtokukba jutott levélre hivatkozva azt írta, hogy újabb kifizetések elakadásáról tájékoztatta az Európai Bizottság a magyar kormányt. A brüsszeli levél szerint jelentős problémákat találtak a pályázatok menedzselésében és az ellenőrzési rendszerben, ezért nem egyenlíti a ki decemberben leadott, kutatás-fejlesztési pályázatokra beadott számlákat.

Az Európai Számvevőszék szúrópróbaszerűen nézett át pályázatokat, aminek eredményeként azt a következtetést vonták le, hogy a pénzt nem mindig kutatásra költötte az ország. Kifogásolták, hogy túl sok volt a tanácsadói díj, a bérek, az eszközök aránya a vizsgált pályázatok többségénél.

A Miniszterelnökség szerint nem lehet néhány szúrópróbaszerű ellenőrzésből messzemenő következtetést levonni, és bíznak abban, hogy a bizottság nem ad helyt a számvevőszék kifogásainak."

Szóval azért, mert találnak dolgokat, nem lehet álatlánosítani, ugye nem...

Én emlékszem ilyen kijelentésekre...év vége felé. Te egy halom pénz van még a pályázatokra, nem akarsz valamit beadni?? De mit? Mindegyy, adj be valmit, kapsz előleget, 200 millió egyelőre elsőre, aztán majd megcsináljuk utólag a papírokat. De mi legyen az? Én mondjam meg? Na várj...mondjuk adj be egy olyat, hogy a tengeri halak megonosítása a Balotonban, pl. a kardszárnyú delfin vagy a vitorla hal. Ezáltal ki lehetne jobban használni a balatoni halászati időt...

Köszi, nagy ötlet!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

domperrozsika, 2014.05.21 18:21

@csillagos66: Az összes fideszes lópofájú hazug tolvaj. Nekik mindenhez joguk van. Kérdés hogy meddig?? Ha ezeket a Gyurcsányék csinálták volna már kibelezték volna őket. Ki a franc szavazott erre a mocskos bandára, merthogy akárkivel beszél az ember mindenki utálja őket. Majd ha éhenhalnak emberek mint a legszegényebb Afrikában majdcsak feltöltik ezekkel a dutyikat. A Pancsó arénából ki lehetne nekik alakítani dutyit.
Némi változtatással. Közel lenne az otthonához.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csillagos66, 2014.05.21 17:09

@PC: Természetesen 2 milliárd az 2000 millió. De barátom a lényegről megint nem írtál. Miért adja el Rogán a vagyont az araboknak? Ha a szocik adtak el valamit már vezették is el őket pórázon. Igaz ők nem tejeltek a Donnak felcsútra
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

PC, 2014.05.21 16:43

@csillagos66:
Matekkal problémák vannak: 2 ezer milliárd nem annyi mint 2000 millió utóbbi ugyanis csak 2 milliárd!!:))).
Jól informáltnak akar tűnni maga de valóság tartalma valószínűleg annyi mint a fenti számítása...Enyje, enyje, sokat akar a szarka de nem bírja a farka!...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html