Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a most nettó 8,7 milliárd forintért megvásárolt műemlék épület az MNB oktatási tevékenységének és kiemelt presztízsű rendezvényeinek is hosszú távon otthont adó, ideális helyszíneként szolgálhat a jövőben. Az ingatlan értékesítésével az alapítványok nemrég megváltozott statisztikai elszámolása kis mértékben javítja az államháztartás hiányát - idézi a közleményt az MTI.

Az MNB közleményében kifejtette: a jegybank törvényi feladatával és a társadalmi felelősségvállalási programjával összhangban feladatának tekinti a hazai pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztését. Ezeket a célokat szem előtt tartva az elmúlt években számos oktatási és képzési programot indított útjára, melyek keretében nyári egyetemeket, szakmai előadásokat, könyvbemutatókat valamint oktatási kurzusokat és konferenciákat rendeztek.

Az elmúlt időszak tapasztalatai ugyanakkor megmutatták, hogy a jegybank meglévő épületei már nem tudják kellő színvonalon és megfelelő kapacitással kiszolgálni ezeket az oktatási programokat, így a igazgatóság a Bölcs Várnak helyet adó, régi budai városháza épületének leányvállalata útján történő megvásárlásáról döntött - tették hozzá.

Az épület eddig a Pallas Athéné Domus Sapientiae (PADS) Alapítvány tulajdonában volt.