Mórahalom: az önkormányzati kabinetvezető 55 milliót kapott a panziójára

Mórahalom fideszes polgármesterének kabinetvezetőjének cége 55 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) egy panzió fejlesztésére.
Vég Márton, 2019. augusztus 22. csütörtök, 17:14
Fotó: Getty Images

A mórahalmi polgármesteri kabinet vezetőjének, Balog Lászlónak az 50 százalékos tulajdonában lévő cég is kapott 55,6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programból - derül ki a nyertesek listájából. A fideszes Nógrádi Zoltán polgármester kabinetvezetője a támogatást elnyerő Thermálgyűrű Turisztikai és Vendéglátó Kft. ügyvezetője is.

Nógrádi Zoltán és Balog László szoros kapcsolatát mutatja az is, hogy amikor a mórahalmi küldöttség háromnapos tanulmányúton volt Norvégiában, akkor az útra a polgármestert többek között a kabinetvezetője is elkísérte.

A háromcsillagos Thermál panzió pedig közvetlenül az önkormányzati tulajdonban lévő Szent Erzsébet gyógyfürdő mellett található, a panzió és a mórahalmi gyógyfürdő között közvetlen az átjárás. Ennek is köszönhető, hogy a Thermálgyűrű Kft. tavaly 163 millió forintos árbevétel mellett 95 millió forintos profittal zárt. Balog 2013-ban Mórahalom turizmusáért díjat is kapott.

A Napi.hu írta meg, hogy a Kisfaludy programnak köszönhetően vissza nem térítendő állami százmilliókból bővül 13 szobával és kültéri medencével Mészáros Lőrinc milliárdos üzletember Tokaj melletti ötcsillagos szállodája. A tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia bővítésére a volt felcsúti polgármester egyik cége, a Témadesign Kft. 324,5 millió forintot kapott. Az OTP a balatonszemesi hoteljének bővítésére kapott 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére nyert el 2,9 milliárd forintot a CDHT Hotel Projekt Kft., amely az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül Garancsi István (a Mol Vidi FC tulajdonosa), Hernádi Zsolt (a Mol elnök-vezérigazgatója) és Csányi Sándor (az OTP Bank elnök-vezérigazgatója) közös érdekeltsége. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója szerint szakmai szempontok alapján döntöttek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.08.22 22:21

@Elhetetlen: dehogynem....
- elmentek egy korrupció mentes országba hogy megbeszéljék miképp nyúlnak le 55600 db ezrest orbán aláírásával :)
ezek a templomba is azért járnak hogy lophassanak !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Elhetetlen, 2019.08.22 21:36

@narancsragacs: Ne hülyéskedj már! "talán azt hogy miképp tud egy ország korrupció nélkül is működni :)". Azt is láthatták, de azt a tanulságot vonták le, hogy személy szerint jobban járnak a korrupcióval. Nem olvastad a cikket?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.08.22 21:26

Viktorék egyfolytában hadakoznak a Norvégiával, a Norvég Alappal ezek meg oda mentek tanulmány útra ? A főnök tudta ezt ? Mit tanultak ? - talán azt hogy miképp tud egy ország korrupció nélkül is működni :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html