Nagyon rosszul járnak a jelzáloghitelesek

Több mint hatvanezer jelzáloghiteles család otthona kerülhet veszélybe hamarosan, ha nem képesek vagy hajlandóak megegyezni a nekik hitelező pénzügyi intézménnyel - írja szerdai számában a Világgazdaság.
Domokos Erika, 2017. április 12. szerda, 08:13
Fotó: Napi.hu

A jegybank a lapot úgy tájékoztatta, hogy 2016 végéig 72 ezer adóst kerestek meg a hitelintézetek, közülük azonban csupán négyezerrel sikerült megegyezniük - írja az MTI.

A nem együttműködő adósoknál - ha a hitelező úgy dönt - elindulhat a fedezetérvényesítés, de az is jellemző megoldás, hogy a bank eladja a bedőlt hiteleket egy követeléskezelőnek.

A végrehajtások száma is növekszik. Az adósok közel harmada ennek ellenére is makacsul ellenáll - véli a lap.

Akikkel sikerült megállapodni, azok háromnegyede megtarthatta ingatlanát, a megállapodások közel fele a hitel átalakításával zárult, az adósok csaknem ötödét pedig a Nemzeti Eszközkezelő programjába léptették be - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

realestate, 2017.04.12 09:27

Sajnálom őket, de aki annyira nem képes hogy szóba álljon a bankjával hogy mik a lehetőségek (dacból, méregből, csak...) az meg is érdemli a sorsát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html