Nyaralóra vágyik? Fontos hírünk van

Érdemes eltolni a nyaralóvásárlást 2018 elejére, az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan most is kissé visszaesnek majd az árak az erős őszi szezon után - áll az Otthontérkép októberi nyaralópiaci elemzésében.
Szepesi Anita, 2017. október 17. kedd, 08:45
Fotó: Napi.hu

A nyaralók kínálati ára - az előző évek tapasztalatai alapján - az év első hónapjaiban éri el a legalacsonyabb szintet, ilyenkor ugyanis az előző negyedévhez képest csökkenés következik be. Jól példázza ezt a 2016-os év, amikor az első és a második negyedévben 14 millió forintos átlagárral lehetett számolni, majd ez folyamatos növekedésnek indult és év végére elérte a 19 milliós határt. 2017 ehhez nagyon hasonló mintázatot mutat mostanáig, így bátran prognosztizálható az év eleji áresés, ami vásárlási szempontból sokkal kedvezőbb.

A TOP 10 legdrágább térségek egy kivétellel a Balaton közelében helyezkednek el, jóllehet az átlag hirdetési árakban nagy a szórás. Míg a legdrágább helyen, Siófokon átlagosan 29 millió forintba kerül egy nyaraló (annyiba, mint egy családi ház), addig a Keszthelyi térségben csaknem 10 millió forinttal kevesebbe.

Címlapkép: Napi Gazdaság/Katona Vanda

HOZZÁSZÓLÁSOK