Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat úgy szól, hogy az idei központi költségvetésből 4 milliárd 140 millió, míg a jövő éviből 5 milliárd 38 millió forinthoz jut a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Július közepén derült ki, hogy a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. feletti tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. helyett a Miniszterelnökség fogja gyakorolni. A Céginfo.hu adatai szerint a Sopron-Fertő Zrt. jegyzett tőkéje 20 millió forint, vezérigazgatója a Fertőszentmiklóson lakó Kárpáti Béla Imre.

A cég honlapján olvasható a következő: "A Fertő-tó környezetének fejlesztése azzal a céllal valósul meg több tízmilliárd forintból 100 százalékos kormányzati támogatással, a Modern városok program részeként, hogy a korábbi vízi telep területének kibővítésével magas színvonalú turisztikai vonzerőt jelentsen a hazai és külföldi látogatók számára egyaránt. A tó kincsei és a környezetében rejlő kikapcsolódási lehetőségek a korábbi átfogó fejlesztések hiánya miatt a látogatók előtt mindez idáig rejtve maradtak."

Augusztusban a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. elnyerte a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közbeszerzését, a "Fertő tavi vízitelep komplex fejlesztése II." című projekt munkáinak elvégzésére, nettó 8,941 milliárd forint értékben.