Az egri polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a több mint ötmilliárd forintos beruházás keretében megújult egyebek mellett a Dobó tér és az ott álló Minorita templom homlokzata, látogathatóvá tették a Valide Sultana török kori fürdőromot, parkolóház és kerékpárút épült. Megújult számos épület homlokzata, illetve utcákat, hidakat, közterületeket is felújítottak a rehabilitációs program részeként.

A felújítás jó példája a kormány országépítő munkájának - mondta a rendezvényen Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Eger Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. A régió egyre vonzóbbá válik, Eger kínálata folyamatosan gazdagodik, méltán kapta meg 2015-ben az Év turisztikai települése elismerő díjat - tette hozzá.

A statisztikák szerint Eger vendégforgalma 2010 óta az országos átlagot jóval meghaladó, mintegy 30 százalékos bővülést produkált. A külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 2010-2014 között 54 százalékkal emelkedett, a belföldieké 22 százalékkal bővült, és a tartózkodási idők is hosszabbodtak a szálláshelyeken. Ezekhez a kiemelkedő adatokhoz hozzájárultak az uniós támogatásból létrejött beruházások és fejlesztések is.

A 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban összesen 6,5 milliárd forintos támogatásból megvalósult 25 turisztikai projektből Rákossy Balázs kiemelte az egri vár fejlesztését, az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont kialakítását, valamint a városon keresztül a Bükkbe tartó kerékpárút-beruházást.