Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mórahalmi polgármesteri kabinet vezetőjének, Balog Lászlónak az 50 százalékos tulajdonában lévő cég is kapott 55,6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programból - derül ki a nyertesek listájából. A fideszes Nógrádi Zoltán polgármester kabinetvezetője a támogatást elnyerő Thermálgyűrű Turisztikai és Vendéglátó Kft. ügyvezetője is.

Nógrádi Zoltán és Balog László szoros kapcsolatát mutatja az is, hogy amikor a mórahalmi küldöttség háromnapos tanulmányúton volt Norvégiában, akkor az útra a polgármestert többek között a kabinetvezetője is elkísérte.

A háromcsillagos Thermál panzió pedig közvetlenül az önkormányzati tulajdonban lévő Szent Erzsébet gyógyfürdő mellett található, a panzió és a mórahalmi gyógyfürdő között közvetlen az átjárás. Ennek is köszönhető, hogy a Thermálgyűrű Kft. tavaly 163 millió forintos árbevétel mellett 95 millió forintos profittal zárt. Balog 2013-ban Mórahalom turizmusáért díjat is kapott.

A Napi.hu írta meg, hogy a Kisfaludy programnak köszönhetően vissza nem térítendő állami százmilliókból bővül 13 szobával és kültéri medencével Mészáros Lőrinc milliárdos üzletember Tokaj melletti ötcsillagos szállodája. A tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia bővítésére a volt felcsúti polgármester egyik cége, a Témadesign Kft. 324,5 millió forintot kapott. Az OTP a balatonszemesi hoteljének bővítésére kapott 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére nyert el 2,9 milliárd forintot a CDHT Hotel Projekt Kft., amely az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül Garancsi István (a Mol Vidi FC tulajdonosa), Hernádi Zsolt (a Mol elnök-vezérigazgatója) és Csányi Sándor (az OTP Bank elnök-vezérigazgatója) közös érdekeltsége. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója szerint szakmai szempontok alapján döntöttek.