Hat üzlethelyiség is található abban a Városház utca 16. szám alatti épületben, amely Budapest belvárosának egyik legértékesebb részén helyezkedik el. Ezek közül kettő is Schadl György tulajdonában van, a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat ugyanis előbb 2019-ben, majd 2021-ben éppen a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének adott el egy-egy ingatlant – írja az rtl.hu.

Schadl György korábban 389 ezer forintos, valamint 755 ezer forintos négyzetméteráron jutott hozzá az ingatlanokhoz. Most ezeknél drágábbra becsült az épületben a helyi önkormányzat egy 123 négyzetméteres üzletet, összesen 126,8 millió forintos vételárra jutottak, vagyis négyzetméterenként több mint egymillió forintos forgalmi értéket állapítottak meg. Ezt a helyiséget most csak kiadná az V. kerület vezetése.

Egy másik 49 négyzetméteres ingatlanért 19 millió 38 ezer forintot kellett fizetnie, egy 43 négyzetméteres üzletért pedig 32,5 millió forintot. Vagyis Schadl György – aki Völner Pál exminiszterrel együtt került egy vesztegetési ügy nyomozóinak célkeresztjébe – nyomott áron jutott az ingatlanhoz. A végrehajtói kar korrupcióval gyanúsított elnöke pályázat útján szerezte meg az ingatlant, a másik esetében a helyiség bérlője adta át neki a vásárlás jogát.

Az ingatlanpiaci árak ugyan emelkedtek az elmúlt években, azonban 2019-ben az átlag négyzetméterár már egymillió forint körül alakult a kerületben. A kerület nem válaszolt a portál megkeresésére. 

Schadl Györgynek nem csak ebben a kerületben voltak lakásai, irodái vagy telkei: néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt. Ezek közül van, amelyik a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben van, de volt üdülője Siófokon is.