Az új irodaházat a Kossuth téri metrómegálló mellett, a volt MTESZ-székház helyén építette fel a Garancsi István milliárdos nagyvállalkozó többségi érdekeltségében lévő Market Építő Zrt. A szerződés értéke 11,7 milliárdról 13,9 milliárd forint plusz áfára nőtt, az épület átadását korábban 2018 második felére, majd 2019 januárjára tervezték. (A Market bontotta el a MTESZ-épületet is, 790 millió forintért.)

A kívül régi, belül ultramodern irodaház átadás-átvétele most van folyamatban - közölte az Országgyűlés sajtóirodája a Világgazdasággal. A Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről elnevezett irodaház a jövőben képviselői irodaházként működik, az Országházzal egy föld alatti alagút köti össze, az Országházban pedig egy új előadóterem is létesült.

Hamarosan a Fehér Házként emlegetett - Széchenyi rakpart 19. szám alatti - Képviselői Irodaházból a Szabad György Irodaházba telepítik át az eddigi funkciókat. Még nem üresedett meg jelentős nagyságú terület, de a költözések után megújulnak a kiürített helyiségek - közölték a sajtóirodán.

A lap cikkéből az is kiderül, hogy 2,9 milliárd forintba került az Országgyűlési Őrség által már birtokba vett Balassi Bálint utcai Tisza Lajos Irodaház felújítása és átépítése. (Itt alakítottak ki rezidenciát a parlament mindenkori házelnökének is.) A 450 tagú őrség ideiglenesen az Országházban volt elhelyezve. Még épül a Nemzeti összetartozás emlékhelye az Alkotmány utca torkolatában, erre több mint 1,6 milliárd forintot szánnak.