Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton - tájékoztatta a katasztrófavédelem szombat délután az MTI-t.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását.

Majd fél 4 körül azt közölték, hogy körülhatárolták a tüzet, az már nem tud továbbterjedni. Akkor mintegy négyszáz négyzetméteren égett a tetőszerkezet; az első közlés kétszáz négyzetméterről szólt. A fővárosi tűzoltók tíz járművel vonultak ki a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc - köztük három emelőre szerelt - vízsugárral oltják a lángokat.

A BKK Zrt. pedig azt közölte, hogy lezárták a Teréz körutat a Petőfi híd irányában a Podmaniczky utca után, mert tűzoltók dolgoznak. A 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Jászai Mari tér és Blaha Lujza tér M között.

Az M3-as metrópótló, a 9-es, a 15-ös, a 26-os, a 91-es, a 105-ös, a 115-ös, a 191-es, a 291-es autóbusz, a 2-es villamos, a 70-es, a 73-as, a 74-es,a 78-as trolibusz, illetve az M1-es és az M2-es metró használatát ajánljuk.

A Nagykörúton mindkét irányban torlódás alakult ki. A keresztező útvonalakon és a környező utcákban is tumultusra készüljenek - írta a BKK.

Senki sem sérült meg. A helyszínen csaknem 40 tűzoltó dolgozik. A tűz keletkezésének okait hatósági eljárás keretében vizsgálják - mondta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Korábban az épület földszintén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki, a lángokat a tűzoltók eloltották. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy abban az irodaházban ütött ki a tűz, ahol a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának az irodái vannak. A szóvivő közleménye szerint a tűz azt az emeletet érinti, ahol ezek az irodák is találhatók. A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tud a DK. A tűz idején egyetlen munkatársuk sem volt az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásuk - közölte a szóvivő.

Napi.hu, Csernátony Csaba

Eloltották

Majd öt óra előtt jött a hír, miszerint eloltották a tüzet. A helyszínen tíz tűzoltó-gépjárművel mintegy negyven fővárosi hivatásos tűzoltó dolgozott, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc - köztük három emelőre szerelt - vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint jelenleg utómunkálatokat végeznek.