Nagy tűz volt Budapesten (frissített)

Kigyulladt egy épület tetőszerkezete a főváros VI. kerületében.
Domokos László, 2018. november 17. szombat, 14:37
Fotó: Napi.hu / Csernátony Csaba

Mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton - tájékoztatta a katasztrófavédelem szombat délután az MTI-t.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását.

Majd fél 4 körül azt közölték, hogy körülhatárolták a tüzet, az már nem tud továbbterjedni. Akkor mintegy négyszáz négyzetméteren égett a tetőszerkezet; az első közlés kétszáz négyzetméterről szólt. A fővárosi tűzoltók tíz járművel vonultak ki a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc - köztük három emelőre szerelt - vízsugárral oltják a lángokat.

A BKK Zrt. pedig azt közölte, hogy lezárták a Teréz körutat a Petőfi híd irányában a Podmaniczky utca után, mert tűzoltók dolgoznak. A 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Jászai Mari tér és Blaha Lujza tér M között.

Az M3-as metrópótló, a 9-es, a 15-ös, a 26-os, a 91-es, a 105-ös, a 115-ös, a 191-es, a 291-es autóbusz, a 2-es villamos, a 70-es, a 73-as, a 74-es,a 78-as trolibusz, illetve az M1-es és az M2-es metró használatát ajánljuk.

A Nagykörúton mindkét irányban torlódás alakult ki. A keresztező útvonalakon és a környező utcákban is tumultusra készüljenek - írta a BKK.

Senki sem sérült meg. A helyszínen csaknem 40 tűzoltó dolgozik. A tűz keletkezésének okait hatósági eljárás keretében vizsgálják - mondta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Korábban az épület földszintén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki, a lángokat a tűzoltók eloltották. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy abban az irodaházban ütött ki a tűz, ahol a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának az irodái vannak. A szóvivő közleménye szerint a tűz azt az emeletet érinti, ahol ezek az irodák is találhatók. A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tud a DK. A tűz idején egyetlen munkatársuk sem volt az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásuk - közölte a szóvivő.

Napi.hu, Csernátony Csaba

Eloltották

Majd öt óra előtt jött a hír, miszerint eloltották a tüzet. A helyszínen tíz tűzoltó-gépjárművel mintegy negyven fővárosi hivatásos tűzoltó dolgozott, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc - köztük három emelőre szerelt - vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint jelenleg utómunkálatokat végeznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.18 11:52

@MLB2018:
szánalmas ostobaság belőled lett, amikor megfogantál. :-)))
És kicsi vagy te még az ilyen dolgokhoz.
Az a rész pediglen így kezdődött:
Namármost, ez előbb vázoltak alapján véletlenül sem hiszem azt,...
Ezek szerint te meg azt hitted... :DD
Vissza az oviba veled és kezdd újra. A sótlan, trutymó orbános koszttal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2018, 2018.11.18 09:19

@europeer: alias @tahóapifta: "azért mentette ki Gruevszki elítélt celebet, mert sokat tudhat Gyurcsányról, akinek az egyik irodája mellett tűz ütött ki, és lehet, hogy be kellett menni a tűzoltóságnak az égő DK irodába kimenteni az esetleges megsemmisűlő iratokat."
Hát persze. Személyesen gruevszki pont ott volt az érintett tűzoltóságon, vonulás közben gyorsan elmagyarázta milyen "iratokat" keressenek. Így a tűzoltók nem is tűzzel foglalkoztak, hanem "iratokat" mentettek. :DDDD
Pfffú, apám! Van gond a toronyba. Okos akartál lenni, aztán ez a szánalmas ostobaság lett belőle. Ha lehülyézlek akkor megsértődsz...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.11.17 21:40

Nincsenek véletlenek, kíváncsi leszek a tűzvizsgálat eredményére.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.11.17 20:15

"A DK IRODÁI TELJESEN MEGSEMMISÜLTEK A TŰZBEN." Forrás index.hu

Micsoda véletlen...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.11.17 18:20

Véletlenek pediglen vannak. Akkor is, ha véletlenül túl soknak tűnik a véletlen.
1., Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc sötét balkáni ügyeiről a volt macedón miniszterelnök
Gyurcsány persze most úgy csinál, mintha nem is ismerné Gruevszkit, akivel korábban hivatali idejükben többször is találkozott, sőt feltűnően haverkodni próbált. /origo
2., Gruevszki Budapestre menekítése minden volt, csak jogszerű nem
Továbbra sem tiszta minden részlet azzal kapcsolatban, hogy Nikola Gruevszki, hogyan érkezett meg Budapestre. A homályt a kormány kommunikációja sem akarja eloszlatni: a sajtóhírekre kiadott gyors reakciók általában több kérdést hagynak nyitva, mint amennyit megválaszolnak.
3., Tűz ütött ki kedd kora délután Budapesten egy Teréz körúti házban. A DK-közleményből kiderül, hogy a párt központi irodája is ebben az épületben van. A tűz azt az emeletet érinti, amelyen ezek az irodák is vannak.
Elég időt éltem a régi rendszerben ahhoz, hogy felismerjem a véletlen véletleneket. Nem tanították senkinek, de mindenki megtanult a soro között is olvasni. Kénytelen volt vagy magátol kialakult benne. Ezek az emberek Hofin edzőttek. Nevetteünk általa a nyomorunkon, és tanultunk tőle. A véletlenek felismerésén túl az összefüggéseket is felismertük. Hofi is többször idézte kényes kérdések esetén: A kettő között van-e valami összefüggés? NINCS!, kiáltotta azonnal. A véletlen összefüggések között sincs összefüggés, akkor sem, ha az három, és nem kettő.
Namármost, ez előbb vázoltak alapján véletlenül sem hiszem azt, hogy az Orbán qrmány azért mentette ki Gruevszki elítélt celebet, mert sokat tudhat Gyurcsányról, akinek az egyik irodája mellett tűz ütött ki, és lehet, hogy be kellett menni a tűzoltóságnak az égő DK irodába kimenteni az esetleges megsemmisűlő iratokat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html