Újabb luxusberuházás indul a Belvárosban

Aláírták a Budapest belvárosában, a Ferenciek terén lévő Párisi Udvar felújításának tervezési szerződését.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. február 10. kedd, 11:51
Fotó: Napi.hu

A szerződést a Mellow Mood cégcsoport képviselői, Szamír Hamdán és Zuhair Avad, valamint a pályázaton nyertes Archikon Kft. ügyvezető tulajdonosa, Nagy Csaba építész jegyzi.

A tervek szerint az épületből legkésőbb 2017 első negyedévében ötcsillagos szálloda lesz. A szálloda mellett lesznek éttermek, kávézók, üzletek, továbbá konferenciaterem és fitneszrészleg is.

Az épület tulajdonosa a vételárral együtt 12 milliárd forintot költ a felújításra, a kivitelezőt nyáron választják ki - mondta Avad. Ez Európa legnagyobb kerámiadíszítésű épülete, amelyet szakértő restaurátorok állítanak helyre. A végleges alapterületek a tervezés során dőlnek el - mondta Nagy.

A cégcsoport alakított át már szállodává régi épületeket a VII., a VIII. és a X. kerületben is, a belvárosban a szomszédos Klotild palota felújítása volt a legutóbbi projektjünk - tette hozzá Hamdán. Több mint 700 alkalmazottjuk van, a Párizsi Udvarban további 250 embernek adnak munkát.

A múlt év nyarán nyílt, többfordulós nemzetközi pályázaton szerezte meg a Mellow Mood Group az öt éve üresen álló Párizsi Udvar tulajdonjogát a belvárosi önkormányzattól. A vételár 2,1 milliárd forint volt. A pályázaton a csoport magyar projektcége, a Párizs Property Kft. indult. (A Párisi udvar évek óta üresen áll, az V. kerületi önkormányzat csak az épület őrzésére több mint évi 9 millió forintot költött.)

Az utóbbi céget nevesíti beruházóként az a kormányrendelet-tervezet, amely a múlt héten került fel a kormány honlapjára, és kiemelt beruházássá nyilvánítja - a hatósági ügyintézés szempontjából - a Párizsi Udvar beruházást.

A projektcéget múlt év február végén 500 ezer forinttal alapította egy Belize-ben bejegyzett cég, majd csatlakozott hozzá márciusban egy abu dhabi illetékességű magánszemély. Mindkettejüket a Budapesten lakó Madzsdi Helmi Rida követte a tulajdonlásban, az adatok szerint jelenleg ő az egyetlen tulajdonos, egyben ő jogosult a cég képviseletére is. A cég jegyzett tőkéje múlt év áprilisa óta 3 millió forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2015.02.10 15:43

@jedddike: jaj már megint...szánnivaló vagy ezzel a nagy magyarkodó megjegyzéseiddel. Kicsit eltűntél...nem akarsz megint eltűnni, csak kicsit hosszabban?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jedddike, 2015.02.10 15:19

...nem volt 1 magyar milliárdos erre ...,nálunk a milliárdosok is primitívek ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html