Újabb milliárdok a Közszolgálati Egyetemnek

A kormány több mint 4 milliárd forintot biztosított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), Ludovika campusban történő elhelyezésének újabb beruházásaira - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg
Domokos Erika, Németh Géza, 2017. szeptember 22. péntek, 11:24
Fotó: Napi.hu

A határozatban szereplő 4,2 milliárd forint három tételből áll össze. A campus parkjában kialakítandó tornapálya, valamint a vívócsarnok eredeti állapotában történő helyreállítása 1,4 milliárd forintot igényel.

Előkészítik a katasztrófavédelmi oktató központ kialakítását, erre 1 milliárdot irányoz elő a határozat. A honvéd tisztképző központ előkészítésére pedig 1,8 milliárd forint fordítható.

Bőkezű a kormány az NKE-vel

Korábbi közlés szerint a kormány 2015 és 2018 között mintegy 38 milliárd forintot fordít az NKE Ludovika campusának fejlesztésére. 2012-2014-ben több mint 11 milliárd forint költségvetési támogatást kapott a felsőoktatási intézmény.

A NKE 2012 januárjától jött létre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Rendőrtiszti Főiskola, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem közigazgatás-tudományi karának csatlakozásával, azok jogutódjaként. A kormány 2012 májusában döntött úgy, hogy az NKE-t az egykori Ludovika Akadémia műemléki épületébe és az Orczy-parkban kialakítandó egyéb épületekben költözteti.

HOZZÁSZÓLÁSOK