Végleges helyre költözik a Sportkórház

Megkezdődött a pakolás a Sportkórházban - tudta meg az InfoRádió. Az intézmény a XI. kerületben a Semmelweis Egyetem volt Ortopédiai Klinikájára költözik a Karolina út 27. szám alá szeptemberig. Az InfoRádió úgy tudja: a korábbi tervekkel ellentétben ez nem az átmeneti, hanem a végleges helyszín lesz.
Domokos Erika, 2017. március 29. szerda, 17:58
Fotó: Napi.hu

Zajlik a Testnevelési Egyetem fejlesztése, éppen ezért az Országos Sportegészségügyi Intézetnek (OSEI, a köznyelvben Sportkórház) máshova kell költöznie. A pakolás már el is kezdődött, a Sportkórház a Karolina út 27. szám alatti ingatlanba, a Semmelweis Egyetem volt Ortopédiai Klinikájára kerül - közölte az InfoRádióval Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Korábban arról volt szó, hogy a Karolina út csak átmeneti otthona lesz a Sportkórháznak, de a kormány döntött arról, hogy ez a helyszín akár végleges is lehet - emelte ki az államtitkár.

Ahhoz, hogy az ingatlan megfeleljen az igényeknek, felújításokra van szükség. A teljes körű fejlesztés 2019-re fejeződhet be, a korszerűsítésre, bővítésre tízmilliárd forintot különített el a kormány - mondta Szabó Tünde.

HOZZÁSZÓLÁSOK