Visszavennék az ingatlanokat a bukott pártoktól

Visszavenné a korábban adott állami ingatlanokat a bukott pártoktól Turi-Kovács Béla fideszes politikus, és erről törvénymódosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek. Azt nem tudni, mennyi ingatlanról lehet szó.
Inforádió, 2012. február 14. kedd, 08:06
Fotó: Napi.hu

Visszavenné az államtól korábban kapott ingatlanokat Turi-Kovács Béla azoktól a pártoktól, amelyek két választáson nem érték el az egy százalékot. A fideszes politikus az InfoRádiónak azt mondta: ezeket az ingatlanokat azért kapták a pártok, hogy szervezetten tudjanak részt venni a választásokon, de amelyik már elveszítette a választói támogatottságát, és eltűnt a tagsága is, az az ingatlanokat jogalap nélkül birtokolja.

A parlamenti képviselő példát nem mondott, de szerinte van olyan párt, amelyik két egymást követő választáson 1 százalék alatt maradt, és olyan is, amely gyakorlatilag megszűnt, és 2014-ben nincs esélye, hogy minimális szavazatot elérjen. Ezek a pártok elvesztették a jogosultságot arra, hogy az ingatlanokat birtokolják vagy azt értékesítsék - tette hozzá a politikus.

Turi-Kovács Béla kiemelte: el kell számolni a vagyonnal, ha már akkor értékesítették az ingatlant, amikor elveszítették a támogatást, hiszen a jogalapjuk elveszett. Arra nincs törvény, hogy milyen feltételek esetén következik be, hogy a vagyont el is veszítik a pártok - fejtette ki a fideszes politikus.

Turi-Kovács Béla azt nem tudta megmondani, hogy hány ingatlanról lehet szó. Az Állami Számvevőszéktől és a Nemzeti Vagyonkezelőtől is kért  az InfoRádió összesítést arról, hogy a rendszerváltás óta melyik párt milyen ingatlanhoz jutott, és mi lett azok sorsa.

HOZZÁSZÓLÁSOK