Olekszandr Marikovszkij ukrán tisztségviselő osztotta meg a közösségi médiában a hajba kapásról készült videofelvételt, amelyen látszik, hogy az orosz küldött elcsente az ukrán zászlót, mire az ukrán delegált utána futott, hogy visszaszerezze azt.

A csütörtökön közzétett felvételen az látható, hogy Marikovszkij ukrán zászlóval a kezében az egyik orosz delegált mögött áll a közös fényképezkedés idején.

Egy ponton az orosz küldött kikapta a kezéből a zászlót. Az ukrán erre az orosz delegált után ment, hogy visszaszerezze a zászlót, és megütötte a férfit.

Káromkodva üvöltözött az orosz hadvezetéssel a Wagner-vezér

Az orosz Wagner magánhadsereget vezető Jevgenyij Prigozsin legutóbbi videójában teljesen kikelt magából, és ordítozva kérte számon az orosz hadvezetést, miközben a Wagner-csoport zsoldosainak holttestei voltak láthatóak a háttérben. Bővebben>>>

Kórházban kötött ki az orosz küldött

Az ankarai orosz nagykövetség tájékoztatása szerint az orosz küldöttet elővigyázatosságból kórházba szállították.

nagykövetség felháborítónak minősítette az esetet.

Mustafa Sentop, a török parlament elnöke a Twitteren elítélte és elfogadhatatlannak nevezte „ezt a provokatív viselkedést, amely megzavarta azt a békés közeget, amelyet Törökország igyekszik biztosítani”.

Pénteken Isztambulban tárgyal az ukrán, az orosz és a török védelmiminiszter-helyettes a fekete-tengeri gabonaszállításokat lehetővé tevő megállapodásról.

Meghosszabbították az orosz-ukrán gabonamegállapodást

Az orosz külügyminisztérium bejelentette a gabonaszerződés meghosszabbítását. Megállapodás született arról, hogy hatvan nappal meghosszabbítják az ukrán gabona fekete-tengeri exportját és az orosz mezőgazdasági termékek kivitelét. Bővebben>>>