Az ukrán csapás a megszálló orosz hadsereg által használt fontos vasúti összeköttetést célozta. Egyes felvételeken vörös felhő volt látható az éjszakai égbolton a robbanások után. Az ukrán katonai hírszerzés arról számolt be, hogy a robbanás megsemmisített egy rakomány orosz Kalibr cirkálórakétát, amelyet Moszkva az ukrán kritikus infrastruktúrák elleni támadásra használt – számolt be róla a CNN.

A rejtélyes robbantássorozat előkészíti a Krím ukrán félsziget mentesítését a megszállóktól – áll az ukrán katonai hírszerzés közleményében. Az orosz média azonban arról számolt be, hogy a Moszkva által támogatott krími hatóságok „ukrán drónok éjszakai támadását” okolták azért, mert egy műszaki iskolát és lakóövezeteket is értek.

Bár az orosz hatóságok azt jelentették, hogy az összes drónt lelőtték, az Astra orosz független médiacsatorna arról számolt be, hogy a dróntámadások legalább öt helyszínen komoly károkat okoztak.

Ezek közül négy a vasútállomáshoz tartozik: a mozdonyraktár, az állomás biztonsági épülete, a készlet- és üzemanyagraktárak. A támadás következtében a mozdonyraktár áramellátásában is fennakadások voltak. Egy ember megsebesült – jelentette az Astra. Ukrajna hivatalosan nem vállalta a felelősséget a támadásért.