Ukrajna elit egységekkel erősíti a területet, miközben a reguláris orosz hadsereg és az orosz Wagner zsoldoscsoport erői tovább nyomultak előre Bakhmut északi külvárosaiba – közölte a brit védelmi minisztérium a Twitteren közzétett napi hírszerzési közleményében. 

Kép: Reuters

Az elmúlt 36 órában két kulcsfontosságú hidat romboltak le Bahmutban – közölték, hozzátéve, hogy az ukránok által védett utánpótlási útvonalak a városból egyre korlátozottabbak.

Az orosz tüzérség pénteken a Bakhmutból kivezető utolsó útvonalakat is lőtte, azzal a céllal, hogy befejezze az ostromlott város bekerítését.

Kép: Reuters

Nem vett fel golyóálló mellényt

Mindeközben ellenőrzést tartott a kelet-ukrajnai frontvonalon Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szombaton – számolt be minisztérium.

A tárca közleménye szerint Sojgu egy frontvonalon lévő parancsnoki állást keresett fel Donyecktől délre. A dokumentumban nem jelölték meg a látogatás pontos helyét vagy időpontját.

A minisztérium által közzétett videón látható, hogy Sojgu egy helikopteren utazik, majd–- páncélsisak és golyóálló mellény nélkül – beszélget egy katonával a megrongálódott épületek előtt, a katonák védelmében. A felvételen az is látható, ahogy a miniszter kitüntetéseket ad át orosz katonáknak. „A miniszter különös figyelmet fordított a csoportosulás erői teljes körű támogatásának megszervezésére” – derült ki a tárca közleményéből.

A látogatás idején továbbra is heves harcok folynak a Donyecki területen található Bahmut ellenőrzéséért, amelynek korlátozott a stratégiai jelentősége. December végén Szergej Sojgu két ilyen látogatást is tett az ukrajnai „különleges művelet” területén.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport