Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón arról beszélt, hogy lemondtak az egyetemi kuratóriumok éléről a miniszterek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is jelezte, hogy ugyanezt várják az államtitkároktól, helyettes államtitkároktól és a kormánybiztosoktól is.

A politikus hivatalos Facebook-oldalán számolt be arról, hogy befejezte az Óbudai Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökeként végzett munkáját.

Az Óbudai Egyetem modellváltása a pénzügyminiszter szerint sikeres volt, mert Magyarország egyik legnépszerűbb és legnagyobb felsőoktatási intézményévé vált, hét karán 12 ezren tanulnak, és az országban végzett mérnökök harmada szerez diplomát az egyetemen.

A miniszter kitért arra is, hogy biztosabbá vált az intézmény finanszírozása, ugyanis két és félszeresére növelték a működésre és fejlesztésre fordítható forrásokat, és minden korábbinál nagyobb béremelést hajtottak végre az intézményben.

Az egyetem előrelépett a nemzetközi rangsorokban is, informatikai és műszaki területen a legjobb magyar felsőoktatási intézményként rangsorolják, és sikeresen kapcsolódott be a gazdaság mindennapi működésébe, hiszen 130 szervezettel kötött együttműködési megállapodást az elmúlt időszakban – tette hozzá Varga Mihály.