A kormány tovább erősítette a gazdaság védelmét. Az új munkahelyteremtő bértámogatási programban hat hónap alatt maximum havi 200 000 forintnyi bért térítenek meg a munkáltatónak, így az álláskeresők elhelyezkedését és munkahelyének megőrzését személyenként havi nettó 112 000 forint támogatással segíti a program. Ez a támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gazdaság újraindítható állapotba került - közölte az államtitkár a Lizzy Card Papíripari Kft.-nek megítélt munkahelyvédelmi bértámogatásról szóló okirat átadásakor.

A Lizzy Card 24 dolgozóra adott be támogatási kérelmet, amelyre 5 millió forintot kaptak. Hozzátette, hogy Fóton 21 cég 134 dolgozója után részesült együttesen 25 millió forintnyi támogatásban a program keretében.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv keretében eddig a kormány megmentett 170 ezer munkahelyet, ebből csak Pest megyében 13 400-at.

A KSH legfrissebb adatai szerint csak 2020 áprilisában mintegy 73 ezer fő veszítette el állását, közülük 54 ezer fő gazdaságilag inaktívvá és 19 ezer fő munkanélkülivé vált - közölte a KSH.