A köztársasági elnök szerdán ellátogat a Stanford Egyetemből kivált kutatóintézet, az SRI International Menlo Park-i központjába, ahol Stephen Ciesinski, az intézet elnöke mutatja be innovatív módszereiket, valamint Szabó Csaba üzletfejlesztési vezető ismerteti a szén-dioxid-leválasztás egyedi technológiáit - számolt be az MTI híre alapján az Infostart.hu.

Áder János látogatást tesz a Google X-nél, a kaliforniai cégóriás anyavállalatának, az Alphabetnek a jövőbe mutató technológiai vívmányokkal foglalkozó részlegénél. Itt Astro Teller igazgató, Teller Ede unokája nyújt tájékoztatást a fenntarthatóság jegyében született megoldásokról.

A magyar államfő csütörtökön, a Global Climate Action Summit nyitó plenáris ülését követően megbeszélést folytat Kalifornia kormányzójával, Jerry Brownnal, valamint Nicholas Sternnel, aki a Világbank egykori vezető közgazdászaként 2006-ban készített mérföldkőnek tekinthető jelentést a klímaváltozás gazdasági hatásairól.

Áder pénteken szólal fel a klímacsúcson, ahol mintegy 4500 delegált vesz részt a világ minden tájáról, köztük Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke, John Kerry egykori külügyminiszter, valamint számos világhírű zenész és színész.

Fotó forrása: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt