A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az MTI szerint. 

Magyarországon mintegy 800 ezer mikrovállalkozás működik, a hazai vállalkozások 94 százalékát teszik ki, 1,1 millió embernek adnak munkát, ezért a kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amely elősegíti a legkisebb, kiszámítható foglalkoztatást biztosító cégek fejlődését.

Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a Széchenyi Mikrohitel GO! terméket kifejezetten a mikrovállalkozásoknak dolgozták ki az ITM-mel közösen, a mikrohitelt széles beruházási célra lehet fordítani, a 0-9 fő közötti vállalkozások maximum 50 millió forintot vehetnek fel akár 10 éves futamidőre, évi fix 0,5 százalék kamattal az egész futamidőre az állami támogatásnak köszönhetően.