Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is kedvezményes áron jutott önkormányzati bérlakáshoz a budai Várban - derítette ki a 24.hu. A legmagyarabb Habsburgnak is nevezett celeb, József nádor ükunokája a Várnegyed előkelő részén, a Halászbástyához közeli Országház utcában egy felújított műemléképületben bérel egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakást, mindössze havi 71 ezer forintért.

Az egyik legnagyobb ingatlanportál hirdetései közt négy kiadó lakást talált a 24.hu az Országház utcában, ezek közül az egyik egy 133 négyzetméteres lakás, amelyet 890 ezer forint havi bérleti díjért kínálnak kiadásra. De ugyanitt egy 60 négyzetméteres ingatlant 380 ezer forintért lehet bérelni.

QP | Quality Placement

A Habsburg-Lotharingiai Mihály által fizetett 71 ezer forintos havi bérleti díjért az ingatlanportálokon elérhető hirdetések alapján többnyire 15-20 négyzetméteres, egyszobás lakásokat lehet kivenni például a XV. kerületben.

Bár a neve nem szerepel a kaputelefonon, az egykori császári család sarja a lap megkeresésére elismerte, hogy a lakás bérleti szerződése az ő nevére szól. Mint írta, 2015 óta lakik a várnegyedben, az ingatlant lakásként és nem irodaként használja, és egyben ez a lakcíme is. Arra a kérdésre viszont nem válaszolt, hogy milyen körülmények közt nyerte el a lakás bérleti jogát.

A főherceg néhány éve azzal került be a hírekbe, hogy Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt vadászott Soponyán, amely során 913 fácánt lőttek ki. Minderről fényképek is kikerültek az internetre.