Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is kedvezményes áron jutott önkormányzati bérlakáshoz a budai Várban - derítette ki a 24.hu. A legmagyarabb Habsburgnak is nevezett celeb, József nádor ükunokája a Várnegyed előkelő részén, a Halászbástyához közeli Országház utcában egy felújított műemléképületben bérel egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakást, mindössze havi 71 ezer forintért.

Az egyik legnagyobb ingatlanportál hirdetései közt négy kiadó lakást talált a 24.hu az Országház utcában, ezek közül az egyik egy 133 négyzetméteres lakás, amelyet 890 ezer forint havi bérleti díjért kínálnak kiadásra. De ugyanitt egy 60 négyzetméteres ingatlant 380 ezer forintért lehet bérelni.

A Habsburg-Lotharingiai Mihály által fizetett 71 ezer forintos havi bérleti díjért az ingatlanportálokon elérhető hirdetések alapján többnyire 15-20 négyzetméteres, egyszobás lakásokat lehet kivenni például a XV. kerületben.

Bár a neve nem szerepel a kaputelefonon, az egykori császári család sarja a lap megkeresésére elismerte, hogy a lakás bérleti szerződése az ő nevére szól. Mint írta, 2015 óta lakik a várnegyedben, az ingatlant lakásként és nem irodaként használja, és egyben ez a lakcíme is. Arra a kérdésre viszont nem válaszolt, hogy milyen körülmények közt nyerte el a lakás bérleti jogát.

A főherceg néhány éve azzal került be a hírekbe, hogy Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt vadászott Soponyán, amely során 913 fácánt lőttek ki. Minderről fényképek is kikerültek az internetre.