A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Gazdaság-újraindítási Alapból 5,33 milliárd forintot tett át a Külgazdasági és külügyminisztérium felügyelete alá tartozó szervezetek és szakmai programok támogatására. A Napi.hu egy nappal ezelőtt írt arról, hogy a kormány a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felügyelete alá tartozó szervezetek és szakmai programok támogatására 2 milliárd forintot hagyott jóvá.

Egy másik határozatban a jogszabályváltozások miatt a NAV feladat- és hatáskörébe kerültek elvégzésére 14,44 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Ilyen többletfeladat például a gépjárműadóval, az új környezetvédelmi jellegű hulladékkezelési feladatok végrehajtásával, illetve a Központi Bűnjelnyilvántartó Rendszer üzemeltetésével kapcsolatos.

A NAV és a Magyar Államkincstár (MÁK) együtt jutott 6,77 milliárd forinthoz, az informatikai rendszereik fejlesztésére.

Az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozásával 5 újabb naperőmű létesül az országban. A támogatásokat az MVM Zöld Generáció Kft. kapta. Egy 28 megawatt beépített teljesítményű erőmű létesül Debrecenben és kettő Kunmadarason, egyenként 4,2 milliárd forint támogatásból. A két szegedi naperőmű egyenként 23 megawatt beépített kapacitású lesz, darabonként 3,5 milliárd forintot támogatással.