Minden eddiginél nagyobb, grandiózus tűzijátékot rendeznek idén augusztus 20-án Budapesten - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen – írja a hvg.hu.

A 25 perces tűzijáték alatt több mint 40 ezer rakétát lőnek fel, az eddigieknél nyolcszor-kilencszer többet. A Szent István-napi ünnep alatt programok százai várják majd a magyarokat Budapestre négy napon keresztül – tette hozzá.

Már tavaly augusztus 20-ra gigantikus tűzijátékot és ünnepségsorozatot ígértek – egy nem nyilvános kormányhatározat szerint az hivatalosan nem elmaradt, hanem eltolták 2021-re. A tűzijáték megrendezésével megbízott Antenna Hungária így is jogosult volt 100 százalék előlegre, azzal az indoklással, hogy az előkészítő munkák 90 százalékát elvégezték.

Csak a tűzijáték keretösszege 1,3 milliárd forint, amiből legalább 910 millió forintot el kell költeni a szerződés szerint, a teljes rendezvénysorozat keretösszege pedig 6,6 milliárd forint, ebből legalább 4,6 milliárdot ki kell meríteni.

Guller azt is mondta: szeretnék, ha az ünnepen mindenki a fővárosba jönne.