Balatonfüreden, az egykori Huray piac helyén hamarosan átadják a Közti Zrt. által tervezett Kongresszusi Központot, amely a jövőben koncerteknek, előadásoknak és konferenciáknak is otthont ad majd. Az önkormányzat szándéka szerint a létesítmény mellett a konferencia-központot kiszolgáló 50 szobás, 4 csillag superior besorolású, széles szolgáltatási körrel rendelkező szálloda fejlesztésére is sor kerül – adja hírül az Építészfórum.

A nyertes ajánlattevő feladata lesz az engedélyek beszerzése, a kiviteli tervek elkészítése, illetve a létesítmény használatbavételi engedélyének megszerzéséhez szükséges teljes dokumentáció összeállítása. 

Az új épület a konferencia-központ előtt kialakított burkolt, multifunkcionális tér déli oldalán helyezkedik majd el, a két épület közötti kapcsolatot az azokat összekötő fedett-nyitott tető biztosítja. 

A füredi kongresszusi központ

A város honlapján megjelent cikk szerint a koncerteknek, előadásoknak, konferenciáknak otthont adó, turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős létesítmény ünnepélyes megnyitójára szeptemberben kerül sor.

Mint írják, a 6,3 milliárd forintos építkezés három forrásból valósult meg, az Európai Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezték.