Szeptember 1-jétől növekednek a pótdíjösszegek a fővárosi tömegközlekedésben, ezzel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a bliccelést próbálja minimalizálni. 

 

  • A helyszíni büntetés (pótdíj) szeptember 1-jétől 8000 forintról 12 ezer forintra emelkedik. 
  • Ezzel párhuzamosan a 30 napon belül befizetett pótdíj 16 ezerről 25 ezer forintra nő. 
  • A 30 napon túl befizetett pótdíjra pedig 32 ezer forint helyett 50 ezer forintot kell fizetni, azaz az ügyfél minél később egyenlíti ki a pótdíjat, annál magasabb összeget kell befizetnie. 

 

 

 

 

A cég emelett új kedvezményrendszer bevezetésével is ösztönzi a jegy- és bérletvásárlást: ha a bliccelő a pótdíjazás napján attól a naptól érvényes havi vagy hosszabb érvényességi idejű bérletet vásárol, és azt a pótdíjazástól számított két munkanapon belül bemutatja a BKK ügyfélszolgálatán, akkor a BKK elengedi a helyszíni pótdíjtartozása legalább felét: havi bérlet vásárlása esetén 6000, negyedéves bérlet vásárlása esetén 9000, éves bérlet vásárlása esetén 11 ezer forintot.

 

 

 

A BKK a jövőben is lehetőséget biztosít az utólagos bérletbemutatásra azoknak, akiknek egyébként van bérletük, ám az ellenőrzéskor nem volt náluk. Az érintettek ez esetben öt munkanapon belül, utólag bemutathatják a korábban megvásárolt érvényes bérletüket, és csak az eljárási díjat kell kifizetniük (amely bérletfajtától függően 1000 vagy 2000 forint).