Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán frissítette a tájékoztatást a lakógyűlésre invitáló levelek állapotáról.

Eszerint a városháza útjára indította az első Budapesti Lakógyűlést, amin

minden 14 évesnél idősebb, budapesti lakó- vagy tartózkodási címmel rendelkező polgár elmondhatja majd a véleményét a fővárost érintő kérdésekben.

A kormány besokallt: visszaköveteli a Lánchidat

A budapesti lakógyűlés két kérdése kapcsolódik a Lánchídhoz: az egyik a kormány a hozzájárulási ígéretének betartásáról, a másik a megújult Lánchíd forgalmi rendjéről szól – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. Reagált a Fidesz budapesti szervezete, szerintük a kormány azzal a feltétellel adta a pénzt a hídra, hogy 18 hónapnál tovább nem korlátozzák a járműfogalmat. Bővebben>>>

Június 11-ig lehet szavazni

A főpolgármester ígérete szerint a városvezetés a válaszadók döntése alapján fog cselekedni.

Budapest jövőjének megvédése a városvezetés kötelessége, de nem lehet csak a városvezetés ügye. Mert ez a budapestiek ügye. Minden budapestié. Megtaláltuk azt az eszközt, amelyen keresztül minden budapestinek lehetősége lesz kiállni a városért, lehetősége lesz érdemben formálni Budapest jövőjét

– jelentette be Karácsony Gergely.

A budapestiek a következő napokban kapják meg a levelet, amely tartalmazza az egyéni azonosítójukat. Ezzel tudják leadni szavazatukat a lakogyules.budapest.hu oldalon, június 11-ig.

A budapesti lakógyűlés egyik kérdése a város működését és finanszírozását érinti, a másik a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról és a megújult híd forgalmi rendjéről gyűjti a válaszokat. Összesen pedig négy kérdést fogalmaztak meg.