Az elmúlt fél évben Budapesten csaknem fél tucat olyan futóversenyt rendeztek, amely miatt nagyobb területet vagy forgalmasabb helyszíneket kellett lezárni a közlekedők elől - derül ki a Népszava összesítéséből. Felemlegetik a legutóbbi Wizz Air félmaratont, a Vivicittát és a júniusban megtartott Nemzeti Futóversenyt is.

Ezek fényében felidézik, hogy nem tapasztalható visszaesés, pedig Tarlós István főpolgármester ezt ígérte még április elején, amikor a Red Bull Air Race lefújását is bejelentette. Azt mondta, hogy 3-4 kiemelt esemény maradhat.

A Népszava szerint részben az magyarázza, hogy maradhattak a tömeg- és autóközlekedést is korlátozó események, hogy a futóversenyeket megtalálták maguknak a kormányközeli családtagok. Példaként említik, hogy Rogán Cecília májusban sportrendezvényeket védetett le, akinek nevén három védjegybejelentés is érkezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába. A FitBalance Kids, a FitBalance Gasztrofesztivál és a N Nemzeti Futóverseny elnevezések lettek levédetve.