Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon a csupán a lakosság tíz százaléka bízik az egészségügyi ellátásban, ezzel az eredménnyel sereghajtók vagyunk a 34 országot felvonultató listán. A legjobban a portugálok bíznak a betegellátásban, ott a megkérdezettek 91 százaléka bizalommal van az orvosai iránt. Világszerte a többség bízik a helyi egészségügyi rendszerben, de országonként jelentős eltérések vannak - derül ki az Ipsos kutatásából. 

Mint írják: világszerte ötből hárman azt mondják, hogy az egészségügyi ellátórendszer túlterhelt. Még mindig a koronavírus-járvány miatt aggódik a megkérdezettek 47 százaléka, a japánok aggodalma kiugróan magas, a szigetországban a válaszadók 73 százaléka tart még mindig a vírustól. Az aggodalomra okot adó lista második helyén a mentális betegségek vannak - ez most először előzi meg a rákot - a lista harmadik helyén pedig a daganatos megbetegedések - olvasható ki az Ipsos felmérésből. 

Magyarországon a megkérdezettek 53 százaléka szerint az egészségügyi ellátás minősége rossz, hasonlóan vélekednek erről a lengyelek és a románok is.

De nincsenek jó véleménnyel az egészségügyi ellátásról a Brazíliában, Mexikóban és a Peruban élők sem. A jelenlegi pesszimizmussal ellentétben a latin-amerikai emberek viszont optimistábbak a jövőjüket illetően a világ többi országához képest, eközben a magyarok közel fele 45 százaléka azt gondolja, hogy a jövőben még rosszabb lesz az egészségügyi ellátás Magyarországon.

Világszerte ötből hárman azt mondják, hogy az egészségügy túlterhelt, a legfőbb problémát az ellátásokhoz való hozzáférés jelenti, példaként említik, hogy hosszúak a várólisták és jelentős a munkaerőhiány az egészségügyben is. 

várólisták hossza Magyarországon, Chilében és Portugáliában különösen nagy gondot okoz, hiszen a megkérdezettek 65 százaléka ezt problémaként jelölte meg.