A korábban meghirdetett pályázat szerint a közép-magyarországi régióban ma, azaz november 19-én, 10 és 14 óra között lehetett volna benyújtani az Otthon melege program keretében a lakossági igényléseket háztartási készülékek cseréjéhez: hűtők, fagyasztók és mosógépek vásárlásához. Vissza nem térítendő támogatásként 25-45 ezer forint nyerhető el. A rendelkezésre álló keretösszeg ebben a régióban 612,4 millió forint.

A programra a korábbi pályázatokhoz hasonlóan valószínűleg most is nagy érdeklődést mutatkozott volna, hamar kimerült volna a keret.

Egyelőre azonban ez nem történt meg, mert az ITM közleménye szerint "technikai okok miatt megváltozik az Otthon melege program utolsó fordulójának időpontja. A közép-magyarországi régióban a korábban tervezett, november 19. 10-14 órai pályázati időpont helyett egy későbbi időpontban pályázhatnak a Budapesten és Pest megyében élők. A pályázatbenyújtás új időpontja november 21. 16.30 - 20.30." - áll a közleményben.

A változás oka, hogy a közép-magyarországi régióban ma is áramszünettel járó karbantartási munkálatokat végez az Elmű-Émász. Így vannak olyan területei a régiónak, ahol az adott időszakban a pályázók nem tudják használni számítógépeiket. A pályázatbeadás ezért egy későbbi időpontban lesz lehetséges annak érdekében, hogy senkit ne érjen hátrány - magyarázta az ITM.