Bölcsődékért díjban részesült például Gál Katalin, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatói tanácsadója, amiért munkahelyi bölcsődét alakított ki az állami vállalatnál. Gál 2019-ben még a Fidesz női tagozatának alelnöke volt – Facebook-oldalának borítóképén pedig Orbán Viktor miniszterelnök mögött ül.

Szintén Bölcsődékért díjban részesült „a családbarát értékek mellett elkötelezett és önzetlen, a bölcsődei rendszer fejlesztését segítő” építész, Tarnai Gergely – ám a közlönyszámban azt elmulasztották megemlíteni, hogy Tarnai, vezető tanácsadóként egyúttal a Miniszterelnökség építészetért felelős helyettes államtitkárságánál is dolgozott és dolgozik - áll a portál cikkében.

Magyar Fiatalokért kapott elismerést kapott Schanda Anikó, mint a Magyarországi Református Egyház cigány szakkollégiumainak fenntartói képviselője. Ő nem mellékesen Schanda Tamás, az innovációs tárca parlamenti államtitkárának felesége. Leánykori nevén Farkas Anikóként ismerhettük, és 2017-ben – Balog Zoltán minisztersége idején – az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozott kabinetfőnökként. Ebben az időszakban napi kapcsolatot tarthatott mostani díjazójával, Novák Katalinnal, aki akkor még az Emmi család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára volt.

Ugyanilyen díjat kapott Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezetője, aki már 2010 előtt dolgozott a Nézőpont Intézetnek, majd a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese lett. Nevét akkor ismerték meg szélesebb körben, amikor a Mandiner portál trolljaként szexet ajánlott a Nem tetszik a rendszer- című, kormánykritikus dal énekesnőjének, Karsai Orsolyának.

Böszörményi-Nagy jelenleg a Mandiner alkalmi szerzője, de az Átlátszó cikke óta arról is ismert, hogy cége, a Creacity Kft. havi félmillió forintért elemzett nemzetközi trendeket a Miniszterelnökségnek.

Az élet- és a családvédelem területén végzett kiemelkedő hazai és nemzetközi munkájáért” kapott díjat Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója. Az Emberi Méltóság Központ aktívan kampányolt azért is, hogy a magyar kormány ne ratifikálja a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó Isztambuli Egyezményt.

Frivaldszkyék arra hivatkozva nem kértek az 34 ország által ratifikált egyezményből, hogy az tartalmazza a társadalmi nem fogalmát, és marxista vonásokat véltek felfedezni a dokumentumban.

Pro Voluntarius díjat kapott a minisztertől Máthé Zsuzsa is, „elhivatott és áldozatos munkája, példaértékű önkéntes tevékenysége, az önkéntesség népszerűsítéséért elismerésül”. Máthé az idén júniusban alapított Szent István Intézet ügyvezetője, amelyet egy alapítványon keresztül egyenesen Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója gründolt, Nacsa Lőrinccel és Fülöp Attilával.

Máthé Zsuzsa a Hír TV műsorainak gyakori vendége – férje pedig Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója.

A miniszteri jutalommal kategóriától függetlenül 500 ezer forint is jár.