A nyári fesztiválok többségére ma már online felületen is lehet jegyet vásárolni, ám előfordulhat, hogy a rendezvényre valamilyen okból mégsem tud elmenni az érintett.

Bár az online vásárlásoknál a jogszabály 14 napos elállási időt szab meg, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eladó a terméket köteles visszavásárolni két héten belül, ha a vevőnek mégsem kell. A DAS Jogvédelmi Biztosító szerint azonban az már más helyzet, ha a neten vásárolt valaki fesztivál- és koncertbelépőt.

Az úgynevezett szabadidős tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatás nyújtására, így a koncertjegyek adásvételére ugyanis nem vonatkozik a 14 napos előírás. Más kivételek is vannak, például, ha valaki a neten befizeti a pénzt egy főzőtanfolyamra, akkor sem kérheti vissza a pénzt. Ugyanígy nem vonatkozik a 14 napos visszavásárlási kötelezettség a vevő egyedi megrendelésére készített termékekre, a gyorsan megromló - minőségüket rövid ideig megőrző - vagy éppen a higiéniai árukra, például szőrtelenítőre, fehérneműre.

Aki mégis szeretné visszaváltani a neten vett jegyet az abban bízhat, hogy az eladó, mondjuk a fesztivál szervezői ezt előzetesen vállalták, de a fentiek alapján erre nem kötelesek.