Vasárnap gyengén felhős, napos idő várható, az ország déli, illetve keleti kétharmadára összpontosulnak a felhők. Az északi, északkeleti szél megélénkül, összességében többfelé lesz erős. Vasárnap a Dunántúli-középhegységben, a Balaton mellett viharos széllökések is lehetnek - olvasható az OMSZ vasárnap estig szóló előrejelzésében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -12 fok között alakul, de a hóval borított, szélcsendes, átmenetileg derült részeken -15 foknál is hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +3 fok körül alakul. Ugyan jórészt mindenütt pozitív tartományban alakul majd a hőmérséklet, de az erős szél sokat ront majd a hőérzetünkön.

Figyelmeztetés exrtém hideg miatt

Az OMSZ ugyanakkor vasárnap éjfélig figyelmeztetést is adott ki extrém hideg miatt, miután szombaton és vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet az Északi-középhegységben és elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok megye északi szélcsendes, hóval fedett tájain alakul -15 fok körül, leginkább az Északi-középhegység fagyzugos területein helyenként -20 fok alatt.

Szombat este a Nyugat-Dunántúlon illetve a szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán északkeleten kisebb hózáporok kialakulnak, de csak jelentéktelen mennyiségű friss hó valószínű.