Itt a nyár, a kánikula, sokan azt tervezgetik, hol nyaraljanak hosszabb vagy rövidebb ideig a következő hetekben. Hasonló tervezgetést hajthattak végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV) is - vicceskedik a Magyar Nemzet. Az adóhatóságnál nem a szabadidő eltöltése volt a kérdés, hanem az, hol lesznek idehaza nyaraló tömegek? A válasz: a Balaton környékén. Ezért itt indul támadásra a NAV.

A hivatal legfrissebb ellenőrzési tervéből kiderül, hogy az adóhatóság emberei július­ban és augusztusban ellenőrzik a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. A razziák alkalmával az adóhivatal munkatársai a szokásos dolgokra figyelnek: ad-e a kereskedő, a szolgáltató nyugtát, a számlát, a vállalkozások megfelelően használják-e online pénztárgépüket és bejelentették-e alkalmazottaikat.

Idén az adóhivatal nem vaktában lövöldöz majd a Balaton partján. Az ellenőrök elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piaci árusokat és strandokon működő vállalkozásokat keresnek majd fel. Az elmúlt években négyből egy vállalkozásnál találtak a revizorok valamilyen szabálytalanságot.