Februárban közel 65 ezer használt személygépkocsit adtak el, ami 4 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban – idézte a DataHouse frissen közzétett előzetes adatait a JóAutók.hu használtautó-piaci portál.

A használtautó-piacon az év első két hónapjában 132 700 személyautó cserélt gazdát, ez 6 százalékkal marad el a bázis időszaki 141 200-as értéktől.

Így lesz egy kétmilliós válságautóból hárommilliós, vagy éppen több

Rengeteg méregdrága autó közlekedik ugyan az utcákon, közben pedig egyre látványosabban öregszik magyar autópark. Nagyjából nulla az esély arra, hogy ez egyhamar változzon. Pláne, hogy a többség számára a 10 évnél öregebb autó a realitás. Bővebben>>>

Ismét merünk költekezni

Egy éve az újautó-piacon a félvezetőhiány miatt mélypontra került a kínálat, hosszú várólisták alakultak ki, emiatt a kereslet egy része a használtautó-piacra vándorolt át.

A használtautó-piacon a téli szezon elmúltával oldódni látszik a rezsiköltségek által keltett bizonytalanság, a vásárlók ismét nagyobb számban mernek tartós cikkekre is költeni.

Az idei évi kilátások összességében pozitívak: az év végi mélypontról fokozatosan kapaszkodik vissza a használtimport, és a chiphiány enyhülésével párhuzamosan fokozatos normalizálódás várható az újautó-piacon is.

A forgalomba helyezett új autók száma az év első két hónapjában 18 062 darab volt, ami éves összehasonlításban 3 százalékos emelkedés.