Szombaton az északkeleti, keleti megyékben maradhatnak tartósan ködös, rétegfelhős területek, másutt viszont jellemzően derült lesz az idő – áll az Országos Meteorológiai Szolgála (OMSZ) legújabb előrejelzésében.

Éjjel nagy területen képződhet zúzmarás köd és rétegfelhőzet, de emellett derült vagy kissé felhős tájak is lehetnek.

Vasárnap legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és északkeleten maradhat borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhős, napos idő várható, csak délutántól növekszik meg a felhőzet észak felől. A tartósan borult, párás területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Az északnyugati szél estére mérséklődik, majd holnap estétől ismét erőre kap.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok közé süllyed, ám az északkeleti völgyekben és a havas keleti tájakon -10, -12 fokot is mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 2 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű.

Nyugat- és Közép-Európa időjárását továbbra is egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja, amelynek területén egyre inkább fokozódik a ködhajlam.

Frontrendszer húzódik az Atlanti-óceán felett, amely már elérte Izlandot, illetve hidegfront húzódik a Fekete-tengertől északra is, így kontinensünk északnyugati, és keleti részében több a felhő.

Kiadós csapadékot csak Izlandról jelentettek. A hőmérsékleti viszonyok is ennek megfelelően alakulnak, a magasnyomás uralma alatt álló tájakon enyhébb az idő, a Mediterráneumban a délutáni órákban 15-20 fok közé szökik a hőmérséklet.

Észak- és Kelet-Európában pedig délután sem ritka a -10 fok.

A Kárpát-medencét anticiklonális hatások alakítják, ám vasárnap este már egy hidegfront borzolja a kedélyeket.