Napközben túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, majd éjszakára kiderül az ég. Szerdán nem várható csapadék, csütörtökön a keleti országrészben egy-egy futó zápor, a Viharsarokban esetleg zivatar is kialakulhat – idézi az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzését az MTI.

Az északi, északkeleti szél a Dunától keletre olykor megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18 fok között várható, a nagyvárosainkban, illetve a tópartok mellett lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29 és 33 fok között alakul.

Közép-Európa felett tovább erősödik az a markáns anticiklon amelynek hatására kevés felhő, és sok napsütés jellemző a térségben. Jelenleg még Izland, illetve a Brit-szigetek között található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek hidegfrontja hamarosan eléri szárazföldünk nyugati partvidékét.

Ennek a légörvénynek az előoldalán erőteljes délies áramlással tovább folytatódik a meleg, afrikai eredetű levegő beáramlása a kontinens közepe fölé, így itt már-már kánikuláról beszélhetünk.

A Kárpát-medencét is elérik a melegebb léghullámok csütörtök estig, így nálunk is fokozódik a hőség, csupán elvétve lehet egy-egy futó zápor, esetleg zivatar keleten.