A pályázatok leadása nem ment zökkenőmentesen, hiszen hivatalosan hétfő reggel 8 óra 1 perctől volt lehetőség jelentkezni az állami autóvásárlási támogatásra, a pályázatot közzétevő IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. honlapja hosszú időre lehalt. A pályázók csak lassan tudtak túljutni a folyamatosan felugráló hibaüzeneteken. Sokan arra panaszkodtak, hogy a nagy ismert kereskedések sem szerepelnek a kereskedői listában, ami meghiúsította a pályázat beadását - írja a villanyautosok.hu.

Az újabb egymilliárd forintos állami támogatási keretre augusztus 9-én lehet pályázni. Összesen három forduló van, összesen 3 milliárdos kerettel. A harmadik fordulót október 11-től tervezik megnyitni. A pályázati hozzájárulás aránya 45 százalék lehet.

"Magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek 1 jármű után, magyarországi székhelyű vagy belföldi telephellyel rendelkező civil szervezetek, egyesületek, felsőoktatási intézmények 5 jármű után kérhetnek állami hozzájárulást. A támogatási összeg felső határa az autók méretétől és árától függően 1,5 millió forint, vagy 2,5 millió forint lehet" - közölte Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfő reggel.