4 millió. Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk

 - írja bejegyzésében a miniszterelnök.

A reggeli adatok szerint a beoltottak száma 3 913 550 fő volt, azonban a kormány pénteken tömeges oltásba kezdett.

Bejelentették, hogy Pfizer-vakcinára is lehet regisztrálni, illetve a miniszterelnök reggeli interjújában úgy fogalmazott: pénteken lehet Pfizert vakcinával is oltani, de csak ma. Ennek oka, hogy az operatív törzs döntött a 16-18 éves korosztály oltásáról is, őket egyelőre kizárólag a Pfizer oltóanyagával lehet oltani.

Ennek hatására tömegek próbáltak hozzájutni a készítményhez, aminek eredményeképpen - a kormány szerint túlterheléses támadásról volt szó - összeomlott a regisztrációs oldal.

Az emberek azonban nem adták fel és elindultak az oltópontokra, ahol ma többszáz méteres sorokat lehetett látni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön arról beszélt a Kormányinfón, hogy 4 millió beoltott után újabb lazítások lesznek.

  • A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni és a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek (oltottaknak vagy a betegségen átesetteknek) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyerekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.