"Ma több pedagógus és szülői szervezettel, illetve Szlávik János főorvossal egyeztettem az április 19-i iskolanyitással kapcsolatban. Tudom, hogy mindenkiben rengeteg a kétely, a félelem és a bizonytalanság. A számok rendkívül magasak, Magyarország pedig továbbra is élén a legborzalmasabb listának, lakosság arányosan nálunk halnak meg az egyik legtöbben. A hírek aggodalomra adnak okot. Ilyen helyzetben nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött, miközben jól tudjuk, gyermekeink lelkét már így is borzalmasan megtépázta az elmúlt egy év, és mi is egyre inkább vágyódunk a normalitásra." - írja posztjában Karácsony Gergely.

Karácsony kiemeli, a  teszt, az oltás mellett továbbra is az egyik legjobb fegyver a koronavírus-járvánnyal szemben, ezért döntöttek a mai megbeszélés után arról, hogy 10 ezer tesztet kiosztanak az önkormányzatoknak, hogy ezzel szűrhessék a diákokat és a pedagógusokat.

Eddig 50 ezer tesztet osztottak szét a fővárosi lakosság és a kerületek között.

Karácsony arra kéri a budapestieket, aki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, és amikor behívják, jelenjen meg az oltópontokon!