Önként elment a karanténból a férfi, akit koronavírus gyanújával diagnosztizáltak a pestszentlőrinci Zsebők Zoltán Szakrendelőben, most a rendőrök keresik - közölte a Facebookon Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere.

Egy holland állampolgárról van szó, aki XVIII. kerületi lakos, és a délelőtt ment el orvoshoz. Fejfájásra és magas lázra panaszkodott. Van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust - írja a hvg.hu.

Kiss Nóra Szintia, aki a beteget kivizsgálta, azt mondta, hogy délelőtt 9 órakor, amikor a rendelés kezdődött, a férfi az elsők között érkezett. Amint felvetették a fertőzés gyanúját, lezárták a rendelést, másik beteg nem érkezett meg oda, gyakorlatilag karantént csináltak a rendelőből. Közölték vele, hogy mentőt hívnak hozzá, hogy kórházba vigyék kivizsgálásra, de ő többször is azt kérte, hogy hadd menjen el. Majd egyszer csak kisétált.

A rendelő dolgozói értesítették a kerületi rendőrkapitányságot és az ÁNTSZ-t, a központi operatív törzs pedig azt jelezte, hogy ők tartják kézben az ügyet - tette hozzá Szaniszló. A rendelő emeletét fertőtlenítették, azóta újra kinyitott. A polgármester még csak annyit tudott mondani a folytatásról, hogy a rendőrök még keresik a férfit. Az intézmény főigazgatója pedig azt javasolta, hogy aki negyedóránál tovább volt a holland emberrel egy légtérben, az napokig maradjon otthon.