A Pfizer koronavírus elleni oltóanyagot tízadagos ampullában tárolják, abból adagolják fecskendőkbe. Egy szombathelyi férfi tévedésből egy helyett hat adagot kapott. A Vas népe lap szerint a férfi nem a tömeges oltásra ment el, hanem a háziorvosa hívta fel, aki korábban még nem adott be Pfizer-oltóanyagot. Amint a tévedés kiderült, kórházba szállították megfigyelésre. Hőemelkedése volt és fájt a feje, de ennél komolyabb baja nem volt.

Rusvai Miklós virológus szerint okozhat hevesebb tüneteket, de nem veszélyes, ha valaki több adag vakcinát kap. Tartósabb immunitás sem alakul ki, mert ugyanúgy lebomlik az oltóanyag az illető szervezetében 3-4 napon belül, mintha egy adagot kapott volna. Neki is szüksége lesz egy idő után az ismétlő oltásra - mondta a szakember az RTL Híradónak.

Veszprémben egy férfit szintén tévedésből nem az általa kért AstraZenecával, hanem Sinopharmmal oltottak be. A férfi azt nyilatkozta a híradónak, hogy nem örül a cserének, korábban ugyanis visszautasította a kínai vakcinát, és az AstraZenecát kérte, mert a munkatársai is azzal lettek beoltva. A csere miatt a kórházban vizsgálatot indítottak.