A Lánglovagok Egyesület közleményt adott ki vasárnap reggel, amelyben reagálnak egy friss törvénytervezetre, amely többek között eltörölné a kötelező éves tűzvédelmi oktatást a munkahelyeken.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2023. augusztus 7-én bocsátotta társadalmi egyeztetésre az említett jogszabály-módosítást, amely szeretné a cégek adminisztratív terheit csökkenteni.

Ennek jegyében:

  • jelentősen szűkítenék azoknak a körét, akiknek Tűzvédelmi Szabályzatot kellene készíteniük;
  • valamint eltörölnék a munkavállalók éves tűzvédelmi oktatásának általános kötelezettségét.

A Lánglovagok Egyesület egyetért azzal, hogy a vállalkozások adminisztratív terheit csökkenti kell, ám ez szerintük nem mehet a tűzvédelem rovására.

A Lánglovagok Egyesület ezért éppen ezért kezdeményezi, hogy a törvénymódosító javaslatot vonják vissza és a tűzvédelmi szakmával érdemi egyeztetés keretében gondolják át a Tűzvédelmi Szabályzat reformját, valamint a tűzvédelmi oktatás terén esetlegesen szükséges változtatásokat.

 

Olyan jól megy az akkufeldolgozónak, hogy meg se kottyannak neki a milliós büntetések

A dél-koreai tulajdonú SungEel Hitech Hungary Kft., csak a tavalyi évben négy figyelmeztetést és nyolc bírságot kapott a hatóságoktól, a büntető határozatok pedig a cég telephelyein uralkodó áldatlan állapotokról tanúskodnak, de lényegében nem történik semm, a kormányhivatal se a szigetszentmiklósi üzem létesítéséhez, sem a bátonyterenyei telephely számára nem írt elő környezetvédelmi engedélyt, most próbálják pótolni. Bővebben --->