A budapestiek 61 százaléka szerint a kormány a fővárosi vezetést akarja nehéz helyzetbe hozni azzal, hogy nem emeli meg a Lánchíd felújítására szánt támogatási összeget. Így vélekedik a kormánypárti szavazók negyede is - idézi a Népszava a Publicus Intézet felmérését. A fővárosban lakók  70 százaléka szerint a kormánynak több pénzt kellene adnia az átkelő felújítására, mint az a 6 milliárd forint, amit még a korábbi Tarlós-kabinetnek ígért. A fideszes szavazók harmada is hasonlóan vélekedik.

A híd használhatatlanná válása esetén a lakosság a bajt elsősorban a kormánynak róná fel, a válaszadók 38 százaléka gondolná így, nagyjából 14 százalékuk tartaná felelősnek Tarlós István egykori főpolgármestert, Karácsony Gergelyt pedig 26 százalékuk okolná a kialakult helyzetért. Aligha meglepő, hogy ezt az arányt a kormánypárti választók véleménye erősíti fel, akik csaknem háromnegyede gondolkodik így. A válaszadók 16 százaléka szerint a kormány és Karácsony Gergely is felelős, erről leginkább a bizonytalanok gondolkodnak így (köztük 21 százalék ez az arány).

A budapestiek kétharmada szerint Karácsonyáknak akkor is neki kell fogniuk a felújításnak, ha az önkormányzat szerint nincs rá elég fedezet. Az ellenzékiek nem bíznak abban, hogy a kormány végül kipótolná a hiányzó összeget, ha elfogy a pénz. A fideszes választók 74 százaléka szerint a kormány kipótolná a hiányzó összeget.